Vinárstvo skryté v starobylom Mlyne

ponúka vína s pečaťou terroiru Malých Karpát

a s hrdosťou vyrába aj omšové vína

Budeme radi, keď ich prídete ochutnať

História vinohradníctva a vinárstva našej rodiny začína v druhej polovici 18. storočia, kedy hofier zemepána grófa Rudolfa Pálfyho z panstva Červený Kameň, Štefan Zloch, začal vysádzať svoje prvé sadenice vinnej révy v mestečku Ompitál – terajšia vinohradnícka obec Doľany. Pestovaniu hrozna, výrobe a predaju vína sa venoval aj jeho vnuk Vendelín Zloch, ktorý bol v roku 1889 zvolený obecným zastupiteľstvom mestečka za perega – richtára vo vinici. V jeho stopách pokračoval syn Jozef (náš dedo a pradedo), ktorého vinohradníčenie ukončil v roku 1957 nútený vstup do Jednotného roľníckeho družstva v Doľanoch.

Vinohrady boli našej rodine vrátené až po roku 1989, kedy sme sa vinohradníctvu a vinárstvu začali znova venovať.

Od roku 2002 sa usilujeme o zachovanie a obnovenie jedného z doľanských vodných mlynov zo 16. storočia, kam sme presunuli výrobu nášho vína. Takto vznikla značka VÍNA Z MLYNA®, ktorá bola v marci 2005 zaregistrovaná ako ochranná známka.

Ervín, vinár a mlynár v jednej osobe, Vám pri návšteve nášho vinárstva rád porozpráva zamúčené mlynárske historky a ukáže Vám zachované  mlynské technológie.

V súlade s našou filozofiou, pod značkou VÍNA Z MLYNA ponúkame limitované množstvá vína z našich viníc, vrátane omšových vín. Môžete ich ochutnať a kúpiť u nás v Mlyne, dopriať si ich k dobrému jedlu vo vybraných reštauráciách alebo si ich môžete objednať prostredníctvom nášho e-shopu.

Sme hrdým nositeľom povolenia na výrobu omšových vín – plodu viniča a práce ľudských rúk.

Budeme radi, keď VÍNA Z MLYNA ochutnajú Vaši hostia na svadobnej hostine alebo ich potešia vo svadobnej výslužke.

Wine club

Milovníci VÍNA Z MLYNA, ktorí u nás pravidelne nakupujú, sa postupne stávajú členmi nášho rozrastajúceho sa Vínneho klubu. Každoročne sa tešia z množstva vínnych výhod, ktoré im ponúkame.

Tešíme sa na Vás!

O víne sa dá veľa písať aj rozprávať. Ochutnajte VINA Z MLYNA a inšpirujte sa nimi počas neformálnej dugustácie s Vašimi priateľmi a majstrom vinárom.

Dobré víno, dobré jedlo, príjemné prostredie, pokojná atmosféra. Spojte návštevu nášho vinárstva s hodovaním pri kačacine a vytvoríte príťažlivý program pre Vašich príbuzných, priateľov, kolegov alebo zahraničných hostí.

Areál starobylého Mlyna a storočná stodola vytvárajú zaujímavý priestor pre konanie rôznych tematických spoločenských podujatí. Zistite, ktoré sme pre Vás pripravili.

PRAJEME VEĽA PRÍJEMNÝCH CHVÍĽ
STRÁVENÝCH V SPOLOČNOSTI NAŠICH VÍN